vakkundige oogmeting

Uw ogen verdienen de beste zorg. Daarom is het verstandig regelmatig uw ogen te laten meten, zodat u zeker weet dat u de juiste sterkte draagt voor optimaal zicht. Bij De Lens Opticiens bent u ervan verzekerd dat dit door een gediplomeerde en vakkundige opticien wordt gedaan en dat u het beste advies krijgt.

Tijdens de oogmeting bepalen we nauwkeurig uw zichtafwijking en aan de hand van uw wensen kunnen we de beste zichtoplossing zoeken. Afhankelijk van uw sterkte en wensen kan dit een bril of lenzen zijn, of allebei.
Ook bij klachten als droge of vermoeide ogen of hoofdpijn is het verstandig om een bezoek te brengen aan onze optiekzaak. Met een optometrisch onderzoek kunnen we nagaan waar uw klachten vandaan komen en een behandeling starten, of u indien nodig doorverwijzen naar een specialist.

optometrie

Bij een optometrisch onderzoek kijken we verder dan enkel de sterkteafwijking van uw ogen. Hierbij gaat het ook om de gezondheid van het oog en de samenwerking tussen beide ogen. Dit kan namelijk invloed hebben op uw waarneming en brilsterkte en het welzijn van uw ogen.

Het is belangrijk dat ook de gezondheid van uw ogen regelmatig gecontroleerd wordt. Veel oogafwijkingen hebben geen klachten of symptomen, maar kunnen wel leiden tot blijvende en onherstelbare schade. Een voorbeeld is glaucoom, waarbij uw oogdruk te hoog is. Zonder behandeling kan dit leiden tot algehele blindheid.

Ervaart u wel klachten als droge of vermoeide ogen of hoofdpijn? Ook dan kunt u langskomen voor een optometrisch onderzoek.

CBR keuringen

Het CBR kan uw rijgeschiktheid om diverse redenen willen keuren. Automobilisten ouder dan 75 jaar zijn verplicht om elke vijf jaar hun zicht te laten controleren en ook bij bepaalde ziektes, bijvoorbeeld diabetes, moet u verplicht uw ogen laten testen. Wij kunnen dit onderzoek voor u uitvoeren volgens de eisen van het CBR.

Aan de hand van het onderzoek kunnen wij een advies geven over uw te verwachten rijgeschiktheid. Neem daarom bij de keuring uw bril op sterkte mee.

Wilt u weten of u nog voldoende ziet om veilig deel te mogen nemen aan het verkeer? Maak dan een afspraak voor een rijbewijskeuring. U kunt snel bij ons terecht en wij kunnen de keuring digitaal voor u indienen bij het CBR.