Lenzen

Het aantal lenzendragers is de afgelopen jaren enorm gestegen. Dat vinden wij niet zo gek, want contactlenzen kunnen veel voordelen hebben ten opzichte van een bril. Zo wordt het hele gezichtsveld gecorrigeerd en geniet je dus van het beste zicht. Daarnaast zullen lenzen niet beslaan of vies worden door de weersomstandigheden en bieden ze meer bewegingsvrijheid wanneer je actief bent of veel sport.

Er zijn diverse soorten lenzen verkrijgbaar en er is voor nagenoeg iedereen een geschikte soort te vinden. Welke soort het best past bij u en uw ogen, hangt af van een aantal factoren. De vorm van uw ogen bepaalt voor een groot gedeelte welke lenzen het best bij uw ogen passen, maar ook uw levensstijl speelt een rol: denk hierbij aan werk, sport en hobby’s.

In grote lijnen kunnen contactlenzen worden ingedeeld in twee groepen: zachte en harde lenzen, ook wel vormvast genoemd. Daarnaast zijn er verschillen qua draagtijd of levensduur.

Zachte lenzen nemen de vorm aan van het oog tijdens het dragen. Daardoor zijn ze erg comfortabel en raken je ogen er snel aan gewend. Ook voor sporters zijn zachte lenzen erg geschikt, want je verliest ze het minst snel.

Harde lenzen zijn vormvast en worden perfect voor u op maat gemaakt. Ze zorgen voor de beste zichtcorrectie en hebben de langste levensduur. Daarom zijn harde contactlenzen op lange termijn de voordeligste lenzen. Ook zijn er voor mensen met sterkere cilinders meer mogelijkheden bij harde lenzen.

Daglenzen worden, zoals de naam al zegt, slechts een dag gedragen. Een groot voordeel hiervan is dat u geen rekening hoeft te houden met het schoonmaken ervan. U begint elke dag met een vers, nieuw paar en kunt het oude weggooien. Ook heel geschikt wanneer u doorgaans een bril draagt en slechts af en toe lenzen wilt dragen, of enkel lenzen draagt tijdens het sporten.

Ook voor contactlenzen geldt dat er enkelvoudige en multifocale lenzen bestaan. Op het gebied van multifocale lenzen komen steeds meer varianten. We helpen u graag bij het vinden van het juiste paar voor u.